Entitats

Aigua és Vida

Aigua és Vida és una plataforma d'organitzacions amb l'objectiu d'aconseguir que la gestió de l’aigua a Catalunya sigui realitzada des del sector públic i comptin amb la participació i el control de la societat civil com a garantia de qualitat del servei i de qualitat democràtica. 

Aixequem la República

Iniciativa ciutadana que anima la societat catalana, les seves institucions, organitzacions civils i moviments socials, a seguir desenvolupant processos, accions i produccions col·lectives en clau constituent

Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible

L'Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible és un espai de coordinació dels barris més afectats per la sobreexplotació turística de la ciutat, i fa un treball de denúncia, crítica i mobilització davant el discurs de la marca Barcelona

Associació 500x20 pel Lloguer Públic i Assequible

L'Associació 500x20 ("500 pisos al 20% de la teva renda al teu barri") lluita contra l'habitatge com a mercaderia, per un lloguer públic i assequible i ofereix orientació a gratuïta a inquilins, hiptecat/des i  i prcaris de l'habitatge. 

Campanya "Zones Lliures de Paradisos Fiscals"

Els ajuntaments i altres administracions públiques poden reduir l’impacte global dels paradisos fiscals a través d’un major control de la contractació pública

Comissó Catalana d'Ajuda al Refugiat

La Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat té com a objectius la defensa del dret d’asil i els drets de les persones refugiades i immigrants.

Comitè Catalunya d'UNICEF (United Nations

A UNICEF treballem perquè tots els nens i nenes del món puguin gaudir de ser infants sense preocupar-se de res més. En més de 190 països, defensem els drets de la infància per sobre de tot, amb passió, dedicació i rigor.

Consell de la Joventut de Barcelona

Som una plataforma d’associacions que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques persones joves i aportem propostes i  alternatives.

Entitats Catalanes d'Acció Social

ECAS és una federació d’Entitats Catalanes d’Acció Social que treballen de manera prioritària amb col·lectius en situació o risc d’exclusió social.

Entitats del Sector Social de la Campanyia de Jesus a Catalunya

Les entitats socials dels Jesuïtes a Catalunya som 7 entitats en 4 ciutats: MigraStudium, Entrecultures i Cristianisme i Justícia a Barcelona; Fundació La Vinya a L'Hospitalet; Fundació Salut Ata i Centre Sant Jaume a Badalona; i Fundació Arrels Sant Ignasi a Lleida.

Federació Catalana de Voluntariat Social

La Federació Catalana de Voluntariat Social Som una xarxa d’entitats sense ànim de lucre que treballa pel foment, la promoció i el reconeixement del voluntariat social, al nostre país.

Federació d'Associacions de Veïnes i Veïns de Barcelona

La FAVB, entitat cívica creada l'any 1972, treballa per millorar la qualitat de vida de la ciutat. Agrupa més de cent associacions de veïns i veïnes del barris de Barcelona i participa en els temes de ciutat per fomentar la solidaritat, la igualtat i la convivència

Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya

Som l'organització empresarial dedicada a la creació, consolidació i promoció de les 3.000 cooperatives de treball que, dia a dia, enforteixen l'economia i la societat en base a principis democràtics.

 

 

Fundació Jaume Bofill

La Fundació Jaume Bofill és una fundació cultural privada. Des de l'any 2009 centra el conjunt de la seva activitat al voltant de l'educació i el seu context social

Fundación Secretariado Gitano

La Fundación Secretariado Gitano (FSG) es una entidad social intercultural, sin ánimo de lucro, que trabaja desde hace más de 35 años por la promoción y la igualdad de oportunidades de la población gitana en España y en Europa.

Irídia - Centre per a la Defensa dels Drets Humans

Irídia és una associació que treballa a Catalunya per a la defensa dels drets humans, principalment civils i polítics. Apostem per combinar la intervenció directa en situacions de vulneració de drets amb el desenvolupament de processos d’incidència política

LGTB Terrassa

Els nostres objectius són romoure la igualtat legal i social de gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals; garantir el dret a la diferència; treballar per una cultura sexual oberta i honesta; promoure un llenguatge no (hetero)sexista.

Observatori DESC

L’Observatori és un centre de drets humans que concentra els seus esforços en desmuntar la percepció devaluada dels drets socials -dret a l’habitatge, al treball, a l’educació, a la salut, a l’alimentació- en relació a d’altres drets considerats fonamentals com els drets civils i polítics i els drets patrimonials.

Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Barcelona (PAH-BCN)

La Plataforma d’Afectats/des per la Hipoteca (PAH) neix a Barcelona el febrer de 2009 amb la intenció de donar una resposta ciutadana a la situació d’aquelles persones que, ja llavors, comencen a no poder pagar la hipoteca i veuen com el banc els pot reclamar un deute elevadíssim, fins i tot després de perdre l’habitatge.

Plataforma d'Infància de Catalunya

La Plataforma d’Infància de Catalunya (PINCAT) neix el febrer de 2011 com una iniciativa del propi sector per fer visible la realitat de la infància al nostre país.

Plataforma Global pel Dret a la Ciutat

La Plataforma Global pel Dret a la Ciutat té per objectiu contribuir a ll'adopció d'acords, compromisos, projectes i accions per al desenvolupament de ciutats justes, democràtiques, sostenibles i inclusives per part dels organismes de Nacions Uides i els governs nacionals i locals.

 

 

Plataforma per l'Apoderament Digital

La proposta neix de diverses entitats que treballem la promoció de la sobirania tecnològica i que ara hem iniciat un procés per compartir la feina ja feta i consensuar objectius, establir línies d’actuació i compartir recursos. Les entitats que en formem part som Barcelona Free Software, Sobtec, Pangea, Colectic, Pirates de Catalunya i Xarxa d'Innovació Pública.

Plataforma per una Fiscalitat Justa, Ambiental i Solidària

La Plataforma per una fiscalitat justa, ambiental i solidària està formada per un col·lectiu de persones individuals i un conjunt d’entitats, a les que ens uneix la preocupació per l’evolució del nostre sistema fiscal, cada vegada més regressiu i injust, i el model de societat que se’n deriva

Revista Crítica Urbana

Crítica Urbana es una revista de estudios urbanos y territoriales para la reflexión y la acción. Revista de acceso libre que reúne a personas de distintos países en torno al estudio de conflictos comunes. Crítica Urbana nace con el objetivo de generar una crítica rigurosa de la realidad de nuestras ciudades y territorios. 

Som Mobilitat

L’objecte de la cooperativa Som Mobilitat és impulsar accions que contribueixin a que els desplaçaments siguin més sostenibles i contaminin menys, reduint el número de vehicles a les nostres ciutats.

Sos Racisme Catalunya

Defensem els Drets Humans des de l’acció antiracista. Treballem per eradicar la discriminació racista i xenòfoba en totes les seves manifestacions

TALCOMSOM - Associació de gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals del Berguedà, Garrotxa, Moianès, Osona i Ripollès

TALCOMSOM és l’associació de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals (LGTB) de Vic i la comarca d’Osona, creada per ser un punt de trobada pel nostre col·lectiu a la Catalunya Central

Taula d'Entitat del Tercer Sector Social de Catalunya

Les 3.000 entitats socials que agrupa al Taula d'Entitats del Tercer Sector actuen en l'atenció i la defensa dels drets socials de col.lectius molt diversos: infància i família, joves, persones immigrades, gent gran, persones amb discapacitat intel·lectual, física i sensorial, drogodependents, persones sense llar, etc.

Unitat contra el Feixisme i el Racisme - GARRAF

UCFR som un moviment ampli, plural i unitari, de mobilització, per aturar els feixistes del nostre temps i les idees racistes que difonen.

Vot x Tothom, plataforma pel dret de vot de les persones estrangeres

Des de la Plataforma defensem que el dret de sufragi actiu sigui garantit a totes les persones residents (tinguin o no la nacionalitat espanyola) 

Xarxa d'Economia Solidària

La Xarxa d’Economia Solidària (XES) és una organització formada per més de 300 sòcies. Defensa un sistema econòmic respectuós amb les persones, el medi ambient i els territoris que funciona sota criteris democràtics, d’horitzontalitat, transparència, equitat i participació.

Xarxa per la Sobirania Energètica

La Xarxa per la sobirania energètica (Xse) està conformada per associacions, col·lectius i ciutadans i ciutadanes d’arreu del territori català que treballen per avançar cap a un nou model energètic distribuït, renovable, democràtic, just i ecofeminista.